201304142340產後瘦身任務 - shemom x Beauty Forever 專業孕婦按摩護理

生完眼見自己就算化左妝都越來越師奶, 雖然都瘦返好多, 但係依然未到家鄉, 而且Pat Pat堅係大左…..感謝Shemom可以讓我於Easter一試Beauty Forever的產後按摩。

中環的Beauty Forever以日本風設計, 好多竹流水, 感覺好舒服。

不過首先要同BeautyForever say sorry, 因為竟然唔記得叉電, 中途個相機就要退場。所以好多相係手機影, 可能會偏黑, resolution, 希望見諒。會走光的地方都給我同笑臉遮光光:P

包括以下3treatment:

1)       Magic Touch

2)       漢方經絡按摩+遠紅外線艙

3)       經絡面部療程

整個treatment主要幫助產後媽媽媽疏通淋巴及經絡穴位, 達到排毒去浮腫及舒緩緊張肌肉的功效。全程使用意大利的Samsara排毒滋潤按摩油進行按摩。

房間空間很大, 有獨立的浴室, 方便做完massgae焗汗可直接在房內沖洗, 不需再走到外面的浴室再回來, 省卻了一來一回的不便。

Magic Touch

首先Magic Touch利用熱能滾珠儀器, 用紅外線熱直達肌膚底層, 快速疏通身體各淋巴及經絡穴位, 加速新代謝。做完已經明顯睇到雙腳既分別firm左好多。

呢個紅外線儀器唔止碌腳, 連腳板底既穴位都會碌埋, 絕對成對腳既經絡都一絲不漏。

做完見到腳既線條有提升, 個curve位既弧度變少。

漢方經絡按摩+遠紅外線艙

之後以漢方經絡按摩, 按摩師會以掏手推壓經絡、穴位,有助舒筋活絡, 行氣活血。

同時可收緊線條及肌肉提升。再加埋遠紅外線艙, 利用遠紅外線分解皮下深層脂肪, 好似焗sauna咁促進排汗功能, 加速血液循環, 加速排水速度, 達至排毒效果。

完成紅外線艙後, 個人出身汗, 成個人都輕左, 內外夾擊, 條腿即時變成蜜腿, 腿的線條變得更緊緻~

做完在房內的浴室洗走一身汗味。做完身體的部份就換了美容師做唐式經絡面部療程。

唐式經絡面部療程

一個facial, 包括:清面, peeling, 針清, 一間加入掏手按摩, 然後倒一個薄荷膜cool down.


美容師掏手按摩掌握面部經絡淋巴的推動, 有效加速淋巴正常流動及暢通淋巴, 直接刺激面部肌肉組織。再配合收緊精華, 有效改善面部浮腫及消脂, 加速微遁環達至收緊, 可改善暗褐膚色, 令皮膚重建光澤, 重現面型V-shape

V-shape效果維持到個多星期。

做完來一個蛋白銀耳甜水好清涼, 好滋潤。

詳情請到官網:

http://www.beautyforever.com.hk/

沒有上一則|日誌首頁|沒有下一則
回應
一起來賺錢!
瀏覽人數 Counter
Ads
ads1
關鍵字
    沒有新回應!