200810301411KENZO / Care sunt sursele de culoarea pielii?

Care sunt sursele de culoarea pielii?

  Pielea culori depinde în principal de factori 3: melanom, pielea vaselor de sânge şi venele sânge şi caroten. Factorii de primele două sunt mai importante. Melanina conţinute în pielea melanocite în straturile superioare corticosuprarenali epidermei. Aceasta este o foarte fin Brown sau granule maro închis, care este "innegrirea" din motive de piele. Numărul, distribuția și densitatea de melanină determină pielii "ticăloşie". Aproape concentrația grele de melanina în stratul epiderma de negru, galben şi alb de oameni sunt în principal prezente în stratul bazale de jos epiderma. White oameni mai puţin celule de melanină decât galben.

  Pielea şi sânge, pielea "întuneric roşu" sau "alb în roşu". Navele de mai puțin adânci sau vaselor de sânge contracta, reducerea aprovizionării cu sânge ale pielii va transforma alb; altfel roşu. Stolid cauzează un bogat din cauza vasculare, şi al doilea rând, pentru că aceste nave pe o varietate de stimulare, în special, este sensibil de stimulare mentale şi psihologice şi extinderea uşoară. Dacă venele dilatat se execută sânge conținutului săraci sau statice şi scăzut de oxigen în sânge, astfel încât pielea este albastru rosu verde purpuriu, medical la ca "cianotic".

  Caroten regăsesc cu preponderență în porţiuni relativ grosime, metacarpal şi metatarsal, care face pielea galben.

  Amestecat cu acești factori 3, astfel încât pielea normală de culoare între negru, roşu, galben şi alb. Pentru galben este galben-maro, maro şi de culoare roşie, cu alb sau negru. Alte culori sunt practic nu este normal, cum ar fi necroză cauzate de culoare închisă, verde, galben-verde datorită icter din cauza gangrene, şi aşa mai departe.

[名牌香水]
[保養品 美髮品]
[油畫]


皮膚顏色的來源有哪些?


  皮膚的顏色主要取決於3個因素:黑色素、皮膚血管和血管裡的血液及胡蘿蔔素。前兩個因素更重要。黑色素包含在皮膚上層即表皮的皮質層裡的黑色素細胞中。這是一種非常細小的棕褐色或黑褐色顆粒,它是皮膚「發黑」的原因。黑色素的多少、分佈和疏密決定皮膚的「黑度」。黑種人的黑色素幾乎密集分佈於表皮各層,而黃種人與白種人則主要存在於表皮最下層即基底層內。白種人的黑色素細胞比黃種人更少。

  皮膚血管和其中的血液,使皮膚「黑裡透紅」或「白裡透紅」。血管較少、較深或血管收縮、供血減少之處皮膚會發白;反之則發紅。紅臉的原因一是因為面部血管豐富,二是由於這些血管對各種刺激,特別是對精神和心理刺激很敏感而易擴張。如果擴張血管裡的血液運行不暢或淤滯以及含氧量低的血液會使該處皮膚呈藍紅色甚至青紫色,醫學上稱為「發紺」。

  胡蘿蔔素主要存在於皮膚較厚的部位,如掌、跖,它使皮膚呈黃色。

  以上3種因素混在一起,使正常皮膚的顏色介於黑、紅、黃、白之間。對黃種人來說呈棕黃色、黃褐色而又帶紅、帶白或帶黑。其他顏色基本上都不是正常的,如壞死引起的漆黑色、壞疽引起的綠色、黃疸引起的黃綠色等等。

沒有上一則|日誌首頁|沒有下一則
回應
關鍵字
累積 | 今日
loading......
    沒有新回應!