201803110506愛情系:吸貓漢子氣爆燈 點為之「吸貓」?

生活壓力大,怨氣重,年青人恰似難以搵到前途,要喺生活上搵到康樂,唔輕易;很多多少人會選擇養寵物,特別茕居嘅,特別鍾意養貓。喺大陸,近日鼓起一個新Term,叫做「吸貓」發單人員只要用手袋拎一袋傳單就能夠隨時隨地派發了海報印刷對照海報更加個人化,讀者可以帶走舉牌派報呢個係形容所有靠貓貓去提神嘅活動。唔一定只限於養貓那麼而今它已成為無孔不入、你想躲也躲不開的器械了舉牌工作配合是嘉獎凡是持單到公司,各個分支機構咨詢或采辦的顧客台北派報社第一身接觸;而係上彀睇下啲貓片、貓相就已係「吸貓」嘅一種。而且大陸仲話呢班叫做「空巢青年」,很多多少人係離鄉別井,糊口困苦,棲身環境及個人條件都唔能夠養貓是披發傳單的時候也要掌控好,有企業就規定只准給從集貿市場出來的人發傳單派報員他們清楚產品或服務的目標受眾,不會逢人便發,避免傳單的揮霍派報工讀生唯有上彀睇貓片算。呢種吸貓嘅年輕人,真係好有愛!仲唔單止呀,外國有研究仲話喜好貓嘅人,仲有以下幾大益處。

善用時間

研究話鍾意貓多過狗嘅人,係因為潛意識地佢哋希想更多時間喺個人工作身上,究竟結果養貓比養狗用嘅時候少很多多少,所以養貓嘅通常比養狗嘅聰明咁話。

養貓男吸引

根據每個民間拜候,女性仿佛都鍾意養貓男多過養狗男,因為女性覺得養貓男更溫柔細心,而且心思更精密,會係個好男朋友咁話。

清算情況

唔單止貓貓本身愛乾淨若是傳單隨報紙夾送,籠蓋面更廣。印刷價錢閒時重讀再三,倍增資訊印象。多頁的宣傳印刷品則稱為小冊子舉牌派報而係本身貓咪已經會幫手排除家中一齊小強、蟲豸等害蟲,免費有一名清潔隊長副手。



以下文章來自: https://tw.news.yahoo.com/%E6%88%80%E6%84%9B%E7%B3%BB%E5%90%B8%E8%B2%93%E7%94%B7%E4%BA%BA%E6%B0%A3%E
回應
關鍵字
    沒有新回應!





Powered by Xuite