變更瀏覽模式

202004012359【苦盡甘來】投考公務員之堅毅持久戰

自從響個人facebook發放好消息後,好多朋友都問我投考公務員嘅嘢,真係冇諗過大家咁有興趣喎!會唔會係因為而家呢個時勢都想搵番份較為穩定嘅工作?無論係咩原因都好,就等我分享一下心得,等有興趣投考嘅朋友可以更快捷取得成功啦!

(繼續閱讀)

202002250110【滿足感爆燈】一次性口罩DIY實錄

撲口罩!撲口罩!相信大家呢個幾月嚟都不停為自己同家人撲口罩,呢啲生活真係好精神折磨呀!有見及此,晴朗媽媽參考過不同口罩DIY嘅做法,決定自己動手整。又估唔到一次就已經成功!一定要同大家分享下呀!

(繼續閱讀)

201912292358【邊玩邊吃美味之極】Donut Café親子餐廳

要搵好玩嘅親子餐廳,響香港都唔少啦!但除咗好玩,仲要好味嘅就真係數得出只有幾間。我哋想玩D・Park 果個「彈彈雲公園」好耐喇!但網上報名已經一早full晒!咁啱見到「彈彈雲公園」+ Donut Café嘅package,就即刻預約!起初只係為咗可以玩彈彈雲,但原來Donut Café都好有驚喜!一齊嚟睇下有咩咁吸引囉!~

(繼續閱讀)

201909222330【小腳板大探索】城門水塘親子遊戲工作坊

星期六早上,晴朗爸爸突然話想去釣魚,問我哋有冇興趣跟埋去。見佢咁有興致,當然捨命陪君子啦!於是我哋就睡眼惺忪咁去咗城門水塘喇!行山郊遊相信大家都去得多,但估唔到原來而家有埋親子遊戲同工作坊玩,好意外!一定要同大家介紹下呀!

(繼續閱讀)

201908220830【抵價速遊】海洋公園Marriott Hotel

上次去完海洋公園xOne Piece離場嘅時候,晴朗望見隔離酒店個泳池好正,問下次係咪會去埋酒店玩!估唔到事隔一個月,無端端畀我哋見到個超抵價,就係咁就達成咗佢哋嘅願望喇!簡直係天撞我也!晴朗都勁興奮!一齊嚟睇下好唔好玩啦!

(繼續閱讀)

201907230030【童話童年】幼兒平板故事機 及 圖書介紹

我哋細個果個年代,想聽故事,最多都係打電話聽㗎咋!父母邊得閒同我哋講床邊故事丫?而家啲小朋友真幸福,原來巿面已經出咗唔同款式嘅故事機。每個小朋友嘅童年,都應該要有經典童話故事陪伴成長加嘛!就等我哋帶大家重拾童年,一同走進童話世界啦!

(繼續閱讀)

201907151900【濕身爽玩】夏水戰 @海洋公園 x One Piece

日日都落雨,唔通連個天都唔鍾意我?終於等到好天,又熱得太緊要!唔得!再係咁落去會溶㗎!聽講海洋公園有「夏水戰」喎!一於趁住放暑假,帶埋小朋友去爽番下囉喂!

(繼續閱讀)

201906130800【自己蛋糕。自己做】 Home ‧ 焙小日子香港店

響晴朗未出世之前,晴朗媽媽最熱愛就係整餅、整蛋糕㗎喇!仲記得每次整好都必定會帶番公司請同事做白老鼠,試下我新研發嘅糕點會唔會食壞人。不過隨住有咗小朋友後,呢啲閒情逸志都漸漸消逝喇!臨近晴朗爸爸生日,就上網睇下訂邊款蛋糕好啦!點知畀我發現咗一間輕鬆DIY甜點店,訂蛋糕又點夠自己整嘅嚟得有心意呀?一於book位同晴晴& friends去玩下囉!

(繼續閱讀)

201812021400【探索漁民文化】南丫島親親大自然之旅

自從晴晴上咗小學之後,平日可以去玩嘅機會少咗好多喇!趁住教師發展日唔駛番學,不如貢入去南丫島親親大自然之餘,再深入探索一下漁民文化囉!

(繼續閱讀)

201811031000【幻彩互動】驕傲的彩虹魚@夢飛行合家歡劇團

同小朋友每晚story time,一齊分享故事中嘅樂趣,相信每位媽媽都試過。不如搞搞新意思,試下唔同玩法啦!今次我哋一齊走進故事世界,同故事中嘅人物一齊經歷故事嘅每一個情節,仲要幫手解決難題添呀!事不宜遲!馬上展開我哋嘅故事體驗之旅囉!Gogogo~~

(繼續閱讀)

第一頁  上一頁  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 下一頁  最後頁 
讚好FB專頁
如果想第一時間接收資訊,請讚好我哋嘅FB專頁:晴朗天 - 食·玩·育·美·愛の親子平台,而且響「已讚好/Liked」選單揀選「搶先看/See First」,多謝支持我哋呀!^^

晴晴、朗朗係我嘅一對寶貝,就讓我和晴、朗一起為大家發掘更多有關飲食、玩樂、培育、美麗、愛既資訊,咁就天天都是晴朗天啦!(≧∇≦)

累積 | 今日
loading......
關鍵字