201710111039成日見到"HKUE伏、黑店、呃人" 但我覺得揀HKUE絕對是對的。

我DSE考得唔係咁好,又唔想repeat同讀IVE,同屋企人商量後決定揀HKUE既酒店系高級文憑課程。

我而家差不多畢業啦,做緊實習果間酒店話我畢業後會請我Full time。

我想話比大家知好彩我揀左HKUE,我有兩個朋友揀repeat,點知都係衰左。

有D明友揀讀IVE,佢地都話唔係咁好。

我覺得HKUE既課程真係幾好,係課堂學到既知識真係可以應用到係實習度。

加上老師又好好,上堂真係好開心。

仲有,我想講下個交流團。

我地課程第二年會有個去澳洲當地院校既交流團,只要全部科目合格、實習時數夠同出席率有8成就可以去。

雖然呢個只係7-8天既交流團,但已經獲益良多。

除左可以一大班同學一齊搭飛機去澳洲外,仲可以一齊參觀當地院校同名勝,了解當地既文化。

仲有,去到果邊要用英文溝通,雖然講唔上進步神速,但的的確確講英文有信心左。

沒有上一則|日誌首頁|沒有下一則
回應
關鍵字
    沒有新回應!





Powered by Xuite