201203180000預備六月北歐之旅

一段時間無plan 過長trip。家陣好雀躍,預備六月北歐之旅。計劃去北歐四國(挪威,丹麥,瑞典,芬蘭)同愛沙尼亞

16/1/2012 www.ebooker.com 訂機票(3-24/6/2012).格過幾個網站. 呢個最平


網上買咗本二手書(黃色0個本,Mook出版,朋友推介的).賣家仲寄埋佢2011攞0既地圖,旅遊資訊比我。
另外我又借咗本Rough Guide
呢段時間努力睇書,上網揾料,嘔個行程出黎

.
六月至八月夏天,啱晒怕凍0既我。不過有辣,有唔辣。有0的野想睇,有0的想去0既地方,總唔能夠一次過滿足。例如:
北極光
每 年 8 月 至 翌 年 4 月 便 是 賞 極 光 的 季 節 , 愈 接 近 冬 季 , 見 到 北 極 光 的 機 會 便 愈 高
http://www.hkheadline.com/living/living_content.asp?contid=67686&srctype=g

瑞典Kiruna有冰酒店Icehotelhttp://www.icehotel.com/ 十月起,五月溶。

挪威0既冰川巴士glacier bus http://www.jostedal.com/gethere.htm
20/6 -Aug 至有

挪威豪華遊輪 http://www.hurtigruten.com/   7 day Bergen-Kirkenes Eu$1936
呢0的咁貴0既旅程,當然同我無緣啦! 我係 backpacker 黎架嘛! 哈哈哈(其實今次諗住拖喼)



 

回應

http://fioncsm.blogspot.hk

關鍵字
    沒有新回應!





Powered by Xuite